BART TRUYERS BVBA BART TRUYERS BVBA
RAMEN EN DEUREN RAMEN EN DEUREN Wij maken alle buitenschrijnwe ...
RAMEN EN DEUREN
Wij maken alle buitenschrijnwerkerij
INTERIEUR
Kasten + alle interieurafwerkingen, kasten met greeploze deuren
Machinepark
Neem een kijkje in ons machinepark.
INTERIEUR INTERIEUR Kasten + alle interieurafwerki ...
Machinepark Machinepark Neem een kijkje in ons machine ...

Bezoekersteller

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterVandaag4
mod_vvisit_counterGisteren22
mod_vvisit_counterDeze week115

Today: apr 26, 2019
CNC PDF Afdrukken E-mailadres

 

Bart Truyers investeert in CE-markering
Vijf jaar geleden kocht Bart Truyers uit Heusden-Zolder zijn eerste nieuwe CNC-machine. Het was een strategische beslissing waarbij hij resoluut opteerde om zich toe te leggen op de productie en toelevering van kant-en-klare deuren, ramen en kasten aan collega-schrijnwerkers. Intussen is hun vraag alleen maar toegenomen zodat inmiddels 60 % van de jaaromzet wordt gegenereerd door aankopen van houthandels, schijnwerkers en andere professionals. Om zijn producten extra aantrekkelijk te maken, behaalde hij inmiddels voor zijn ramen een CE-markering.
 
Vijftien jaar geleden startte Bart Truyers met zijn gelijknamige schrijnwerkerij. Samen met zijn vader maakt hij ramen, deuren en kasten in hout. De onderneming groeide en plaatsgebrek in de oorspronkelijke vestiging dichtbij het circuit van Terlaemen in Zolder leidde vorig jaar tot de verhuis naar de Rijkelstraat in Heusden-Zolder. Daar huist de firma intussen in een splinternieuw gebouw.
60 % professionele klanten
“Onze klanten bestaan intussen voor 60 procent uit professionals zoals houthandels, collega's-schrijnwerkers, zagerijen, bouwbedrijven en doe-het-zelfzaken. Zij maken hun bestellingen van ramen, deuren en kasten aan ons over en wij leveren het bestelde netjes af. De overige 40 procent zijn particulieren die rechtstreeks bij ons hun bestelling plaatsen en voor wie we ook zelf de plaatsing uitvoeren. Dankzij onze CNC-machine kunnen we nu veel sneller op de bal spelen. Een doorsnee deur maken duurt immers amper vier minuten. De CNC neemt voor 70 procent de vroegere handenarbeid over. En terwijl we vroeger meerdere machines nodig hadden om een raam of deur te maken, gebeurt alles nu met die ene CNC. Enkel sloten en beslag moeten er nog manueel worden opgezet.”
 
“Goed leren werken met de computergestuurde CNC vergt wat tijd, maar intussen maken we er ook de gebogen ramen mee. Voor de rechte ramen gebruiken we de' computergestuurde pennenbank en toupie,” Alle machines staan overzichtelijk opgesteld in de 750 m² grote werkplaats, die bijzonder veel ruimte biedt voor het stockeren van materialen en afgewerkte producten.”
 
 
CE-markering
Vorig jaar heeft Bart Truyers de procedure opgestart voor het behalen van een CE-markering voor zijn houten ramen. Al bij al heeft het proces, waarvoor de hulp is ingeroepen van VBH Belgium, amper een paar maanden geduurd. “De CE-markering kan je op dit ogenblik nog niet als echt noodzakelijk bestempelen,” zegt Bart Truyers. “Maar in de toekomst liggen de kaarten wellicht anders. Ik ben er zeker van dat lastenboeken in de nabije toekomst uitdrukkelijk zullen verwijzen naar CE-gekeurde ramen. En als je die CE-markering niet kan voorleggen, dan lig je uit de markt. Bovendien biedt het certificaat een extra garantie voor zowel professionele als particuliere klanten. Omdat onze materialen en productiemethodes intussen hebben bewezen dat ze leiden tot een hoogkwalitatief raam, hebben we een streepje voor op de concurrentie.”
 
 
Breed gamma aan activiteiten
Er blijkt dan ook geen enkele behoefte om aan de huidige manier van werken in de toekomst iets te wijzigen. “Integendeel,” zegt Bart Truyers. “We hebben ons al die jaren niet willen specialiseren in bijvoorbeeld de productie van uitsluitend ramen, deuren, kasten, trappen, enz. Wij mikken doelbewust op een breed gamma van activiteiten. We willen ook in de toekomst zowel ramen als deuren als kasten en veranda's maken. Die afwisseling maakt het trouwens ook boeiend. Ik zou me niet goed voelen als ik elke dag opnieuw alleen maar deuren of ramen zou moeten maken. Het is wel belangrijk om te blijven investeren in machines. Die moeten kwaliteit en rendement hoog houden. Zo staat er voor dit jaar nog de aankoop van een nieuwe opdeelzaag op het programma. Ook die moet ons toelaten om nog sneller en efficiënter te gaan werken. Want als er één ding vaststaat, dan is het wel de toenemende vraag van de klant om zijn bestelling binnen een zeer korte termijn te kunnen leveren.”